Unna dig själv en omtänksam present, det förtjänar du!

Att ge gåvor till nära och kära är naturligtvis givande, men när var sista gången du gav dig själv en klapp på axeln och unnade dig något trevligt? Du arbetar hårt dag ut och dag in, så precis som alla andra förtjänar du en omtänksam present.

 

Att köpa en present till sig själv kan ibland vara det svåraste. Visst vet du vad du gillar, men vad ska du köpa för att det verkligen ska kännas värt att bekosta presenten på egen hand? Vi har sammanställt några tips på presenter som du kan slå in och ge dig själv nästa gång du vill unna dig något. Det förtjänar du.

Trappa ner rökningen med en vape

Om du vill sluta röka en gång för alla kan en nikotinfri vape vara en ypperlig present att ge dig själv. En vape är ett alternativ som inte har lika många negativa konsekvenser för din hälsa, men som fortfarande tillfredsställer de värsta begären. Det bästa är förstås om du kan sluta röka helt och hållet, men det om det är svårt kan du som sagt slå in en vape och ge dig den som present.

Varva ner med ett spapaket

De flesta svenskar lever ett ganska stressigt liv. Förutom heltidsjobb har vi många andra sysslor och måste därutöver prioritera vår familj och våra vänner. Om du känner dig träffad kan ett spapaket vara den ultimata presenten till dig själv. 

 

Det finns många spaanläggningar i vårt avlånga land, och om pengarna räcker till föreslår vi att du bokar ett paket med övernattning. Då får du gott om utrymme för att varva ner. Och det om något behöver vi alla prioritera mer för att kunna hantera den hektiska vardagen.

Beställ lyxig takeaway eller unna dig en utemiddag med en vän

Äta bör man, annars dör man. Det är i alla fall vad ett känt svenskt ordspråk säger. Och det är sant, men faktum är att mat är så mycket mer än bara ett bränsle för överlevnad. Utsökt mat är en dans för våra smaklökar, en oöverträffad upplevelse som vi alla förtjänar att unna oss.

 

Så om du verkligen vill ge dig själv en storslagen present föreslår vi att du antingen beställer riktigt lyxig takeway (tänk sushi och bubbel från bolaget) eller går ut och äter med en god vän på en fin restaurang. Du förtjänar att tillåta dig något lyxigt ibland.

Köp en ny växt att dekorera hemmet med

Vi kan nog alla hålla med om att växter får ett hem att kännas inbjudande och levande. Just därför är en växt alltid ett säkert kort att ge bort i gåva. Det gäller även när gåvan är till dig själv. 

 

Bege dig till en växtbutik och shoppa en eller flera olika växter att dekorera ute eller inne med. Även om du redan har en djungel där hemma går det knappast att få för många växter. Se bara till att läsa skötselråden innan du investerar i en ny grön vän. Annars är pengarna bortkastade.